semillas de Chía

Hola amics bloggers! Avui, ja que estan de moda, xerrarem de les “Llavors de Chia” i els seus beneficis. Darrerament pareix que, qui no en tengui el seu rebost es l'estrany, així que ja sabeu, després d'aquesta publicació vosaltres també els a voldreu comprar.

El primer que hem de sabre es que provenen d'una planta que parteneix a la família de la menta, i que afortunadament aquest aliment es molt fàcil d'incorporar a la nostra dieta diària. Aquestes poden ser consumides sencers o moltes.
I ara comencem amb els 10 beneficis que aporten:
  1. Controlen la gola.
    Aquestes llavors creen una sensació de sacietat, ja que estan plenes de fibra, i ens ajuda a controlar-nos per no picar entre hores. Es recomanable prendre-les en el berenar per mantenir-nos en forma durant tot el dia. Una de les opcions on els a pots afegir es a la llet.
  2. El seu gust es paraescut a l'anou
    El millor d'aquestes llavors es que tenen el gust molt paraescut a les anous i això fa que estiguin boníssimes, i no ens fai mal menjar-les.
  3. Ajuden a mantenir-te ben hidratat.
    Absorbeixen entre 10-12 vegades el seu pes en aigua lo que ens ajuda a mantenir-nos ben hidratats. Son bones per esportistes i persones que estan normalment actives. Els a pots prendre antes d'anar al gimnàs o de sortir a córrer.
  4. Son una font saludable d'Omega 3.
    L'Omega 3 es bo per el sistema nirviós central, per les cèl·lules i per molts dels nostres òrgans vitals. A més, mantenen brillant la nostra pell i el nostre cabell.
  5. Ens protegeixen del medi ambient.
    Aquestes, ens protegeixen de la contaminació, del fum del tabac,.. que es prioritari per a la nostra salut. Consumir-la diàriament ens ajuda a una protecció optima degut als seus nutrients.
  6. Generen extra d'energia.
    Aquestes ens ajuda a mantenir-nos actius des del dematí. Contenen el doble de potassi que el plàtan i dues vegades més la quantitat de proteïnes que qualsevol verdura.
  7. Ajuden a baixar de pes.
    Aquestes t'ajudaran a controlar el teu pes ideal, gracies a la fibra ajuden en el procés digestiu i controlen la fam. Degut a que quan entren en contacte amb l'aigua fa que el seu pes sigui deu vegades més dins l'estomac, i això produeix sensació de sacietat.
  8. Augmenten la massa muscular.
    La chía proporciona un aport extra d'energia i a més gracies al seu alt contengut amb fibra i el seu alt contengut amb proteïnes, augmenten la massa muscular i regeneren teixits.
  9. Calmen el mal de les articulacions.
    Els sus àcids grassos d'Omega 3 proporcionen propietats antiinflamatòries.
  10. Propietats depuratives i antioxidants.
    Ajuden a eliminar líquids i toxines, regulen la flora intestinal, provenen l'oxidació cel·lular i beneficien a altres tantes funcions que ens mantenen bé per de dins i fan que es noti per fora.
I ara què? Trobes que es un bon aliment per tenir dins del rebost? Ara ja coneixeu millor la chía i quan vos parlin d'ella ja sabreu que es. Des de aquí vos mant petons naturals i saludables😘😘

Comentarios

Entradas populares