FARINES SENSE GLUTEN
Bon
dia amics bloggers! Com havia dit, avui dedicaré la publicació a
diferents tipus de farina, però aquestes seran sense gluten. Com
podreu veure més avall, segur que n'hi ha moltes que no coneixeu,
però no vos preocupeu perquè ara no vos vendran de nou si els a
veis a algun supermercat.
FARINA
D'ARROS:
Aquesta farina s'usa per arrebossar
i per espasar salses, però si la mescles amb altres farines, pots
fer pans, coques, etc. Aquesta té fosfor, potassi, calci,... I
aporta vitamines del grup B i E.
FARINA
DE MAIS:
Aquesta s'usa per l'elaboració de
truites, empanades o espasar salses. Aquesta té potassi, fosfor,
magnesi,etc. I aporta vitamines A, B, K i E.
FARINA
DE SARRACENO:
Aquesta
farina es pot incloure per a l'elaboració de salses o de receptes
dolces com galletes. Aquesta és molt nutritiva i conté àcids
grassos essencials per a la nostre dieta.
FARINA
DE ESTRIGASÓ:
Aquesta farina aportarà un color
verd a aquelles preparacions en les que la utilitzem. Podem usar-la
per espasar purés, per fer truites o creps salats, masses de pizza,
galletes salades, etc. El que hem de saber de aquesta és una
proteïna vegetal i que al esser una llegum, sacia més que les
farines de cereals.
FARINA
DE FAVES:
Aquesta s'obté d'una altre llegum
molt nutritiva i beneficiosa per la salut. S'usa amb les mateixes
receptes que la d'estrigasó. Aporta una gran proteïna vegetal,
fibra dietètica, vitamines A, B, ferro, calci,...
FARINA
DE CIURÓ:
Es sol utilitzar en receptes de la
Índia i també la podem usar per arrebossar peix. Com a bona llegum
es molt nutritiva i més saciant que les altres farines de cereals.
Conté vitamines B, K, E i C, i a més es una bona font de proteïna
vegetal i de fibra.
FARINA
DE LLENTIES:
Aquesta s'usa en pans com els creps,
o truites, i inclús es pot utilitzar per arrebossar. També hem de
sabre que es fàcilment digerible i ens aporta micro nutrients com
vitamines A, B i C.
FARINA
DE LINO:
Aquest tipus de farina s'utilitza
principalment com a substitut de l'ou, per receptes dolces i salades.
Es lino té omega 3 i 6, vitamina E, B i C. I es una font de minerals
com el zinc o potassi.
FARINA
DE CASTANYES:
Queda molt bé en receptes de pans,
per espassar sopes i salses, com la beixamel, en papilles infantils,
coques, etc. Aporta un aroma i gust molt agradable. Aquesta es una
excel·lent font de minerals i vitamines. Resulta especialment
beneficiosa per esportistes, majors i nins.
FARINA
D'AMETLA:
La podem incloure en receptes
dolces, per espassar cremes, papilles, etc. I també en pans.
L'ametla es un tipus de fruits secs que conté molts de beneficis per
a la salut. Entre les propietats que té podem destacar que son
riques en minerals i vitamines, en antioxidants i àcids grassos
essencials.
FARINA
DE YUCA:
Aquesta, per a les persones que no
saben que és, es un tipus de patata, i la podem utilitzar per
espassar sopes, per elaborar pans i també podem incloure-la en
pastissos salats. Sa yuca posseeix un gran contingut en vitamines A,
B, C i K.
FARINA
DE PATATA:
La patata probablement sigui
l'aliment més consumit en tot el mon. Aquesta es pot afegir a
salses, purés,... Aporta un gust i aroma delicats, que per això
també es podria emprar en receptes dolces.
FARINA
D'HORCHATA:
Aquesta és ideal per afegir-la en
receptes dolces que inclouen cremes, rellenos de pastissos, pans
dolços. Al seu gust combina molt bé amb la llimona i la canella. Es
una excel·lent font de proteïna vegetal de àcids grassos
essencials, vitamines i minerals.
FARINA
DE QUINOA:
Aquesta ens aporta 8 aminoàcids
essencials que necessita un adult, es rica en minerals i vitamines,
té fibra i es de fàcil digestió. Es pot utilitzar en receptes
dolces i salades. El seu ús es bàsicament com a espassant i es pot
afegir a l'elaboració de pans.
FARINA
D'AMARANTO:
Aquesta la pots usar per
l'elaboració de papilles, sopes, etc. Es rica en antioxidants,
vitamines, minerals i ens aporta energia, proteïna vegetal i fibra.
I aquí acab la meva publicació, esper que hagi estat del vostre interes. Ens veim prest, petons naturals i saludables!😘😘
Bones Marian, gràcies per publicar aquesta entrada, ja que la farina és un dels aliments més importants a l'hora de cuinar i mes, si hem de cuinar per a una persona que no accepta el gluten. Cada vegada hi ha més gent intolerant al gluten i és bo saber els tipus de farina sense gluten.
ResponderEliminarEsper que parlis de més aliments sense gluten i ja ens veurem. Una abraçada!!
Hola Ramon, seguiré publicant sobre productes sense gluten, així que si tens un sopar i alguna persona es intolerant al gluten bastarà que miris la informació que tendre publicada per poder inspirar-te més alhora de cuinar. Salut i molts d'anys!
EliminarHola Marian!
ResponderEliminarHi ha moltes farines que no coneixia i m'ha segut molt interessant sabre que hi ha mes opcions per aquestes persones que no poden prendre gluten, ja que la farina es un complement que moltes receptes duen en la seva elaboració. Moltes gracies per la informació!
Una abrasada!