FARINES SENSE GLUTEN

Bon dia amics bloggers! Com havia dit, avui dedicaré la publicació a diferents tipus de farina, però aquestes seran sense gluten. Com podreu veure més avall, segur que n'hi ha moltes que no coneixeu, però no vos preocupeu perquè ara no vos vendran de nou si els a veis a algun supermercat.

FARINA D'ARROS:
Aquesta farina s'usa per arrebossar i per espasar salses, però si la mescles amb altres farines, pots fer pans, coques, etc. Aquesta té fosfor, potassi, calci,... I aporta vitamines del grup B i E.
FARINA DE MAIS:
Aquesta s'usa per l'elaboració de truites, empanades o espasar salses. Aquesta té potassi, fosfor, magnesi,etc. I aporta vitamines A, B, K i E.
FARINA DE SARRACENO:
Aquesta farina es pot incloure per a l'elaboració de salses o de receptes dolces com galletes. Aquesta és molt nutritiva i conté àcids grassos essencials per a la nostre dieta.
FARINA DE ESTRIGASÓ:
Aquesta farina aportarà un color verd a aquelles preparacions en les que la utilitzem. Podem usar-la per espasar purés, per fer truites o creps salats, masses de pizza, galletes salades, etc. El que hem de saber de aquesta és una proteïna vegetal i que al esser una llegum, sacia més que les farines de cereals.
FARINA DE FAVES:
Aquesta s'obté d'una altre llegum molt nutritiva i beneficiosa per la salut. S'usa amb les mateixes receptes que la d'estrigasó. Aporta una gran proteïna vegetal, fibra dietètica, vitamines A, B, ferro, calci,...

FARINA DE CIURÓ:
Es sol utilitzar en receptes de la Índia i també la podem usar per arrebossar peix. Com a bona llegum es molt nutritiva i més saciant que les altres farines de cereals. Conté vitamines B, K, E i C, i a més es una bona font de proteïna vegetal i de fibra.
FARINA DE LLENTIES:
Aquesta s'usa en pans com els creps, o truites, i inclús es pot utilitzar per arrebossar. També hem de sabre que es fàcilment digerible i ens aporta micro nutrients com vitamines A, B i C.
FARINA DE LINO:
Aquest tipus de farina s'utilitza principalment com a substitut de l'ou, per receptes dolces i salades. Es lino té omega 3 i 6, vitamina E, B i C. I es una font de minerals com el zinc o potassi.

FARINA DE CASTANYES:
Queda molt bé en receptes de pans, per espassar sopes i salses, com la beixamel, en papilles infantils, coques, etc. Aporta un aroma i gust molt agradable. Aquesta es una excel·lent font de minerals i vitamines. Resulta especialment beneficiosa per esportistes, majors i nins.
FARINA D'AMETLA:
La podem incloure en receptes dolces, per espassar cremes, papilles, etc. I també en pans. L'ametla es un tipus de fruits secs que conté molts de beneficis per a la salut. Entre les propietats que té podem destacar que son riques en minerals i vitamines, en antioxidants i àcids grassos essencials.
FARINA DE YUCA:
Aquesta, per a les persones que no saben que és, es un tipus de patata, i la podem utilitzar per espassar sopes, per elaborar pans i també podem incloure-la en pastissos salats. Sa yuca posseeix un gran contingut en vitamines A, B, C i K.
FARINA DE PATATA:
La patata probablement sigui l'aliment més consumit en tot el mon. Aquesta es pot afegir a salses, purés,... Aporta un gust i aroma delicats, que per això també es podria emprar en receptes dolces

FARINA D'HORCHATA:
Aquesta és ideal per afegir-la en receptes dolces que inclouen cremes, rellenos de pastissos, pans dolços. Al seu gust combina molt bé amb la llimona i la canella. Es una excel·lent font de proteïna vegetal de àcids grassos essencials, vitamines i minerals.
FARINA DE QUINOA:
Aquesta ens aporta 8 aminoàcids essencials que necessita un adult, es rica en minerals i vitamines, té fibra i es de fàcil digestió. Es pot utilitzar en receptes dolces i salades. El seu ús es bàsicament com a espassant i es pot afegir a l'elaboració de pans.
FARINA D'AMARANTO:
Aquesta la pots usar per l'elaboració de papilles, sopes, etc. Es rica en antioxidants, vitamines, minerals i ens aporta energia, proteïna vegetal i fibra. 
I aquí acab la meva publicació, esper que hagi estat del vostre interes. Ens veim prest, petons naturals i saludables!😘😘

Comentarios

  1. Bones Marian, gràcies per publicar aquesta entrada, ja que la farina és un dels aliments més importants a l'hora de cuinar i mes, si hem de cuinar per a una persona que no accepta el gluten. Cada vegada hi ha més gent intolerant al gluten i és bo saber els tipus de farina sense gluten.
    Esper que parlis de més aliments sense gluten i ja ens veurem. Una abraçada!!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Ramon, seguiré publicant sobre productes sense gluten, així que si tens un sopar i alguna persona es intolerant al gluten bastarà que miris la informació que tendre publicada per poder inspirar-te més alhora de cuinar. Salut i molts d'anys!

      Eliminar
  2. Hola Marian!
    Hi ha moltes farines que no coneixia i m'ha segut molt interessant sabre que hi ha mes opcions per aquestes persones que no poden prendre gluten, ja que la farina es un complement que moltes receptes duen en la seva elaboració. Moltes gracies per la informació!
    Una abrasada!

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares